S&M vinder konkurrence - 31.10.2018

Vundet: 120 almene boliger på Bertram Knudsens Vej i Kolding

Det er med stor glæde, at vi i dag kan fortælle, at Spangenberg & Madsen som ansvarlig for den komplette ingeniørrådgivning, i samarbejde med totalentreprenør Hansson & Knudsen, Friis & Moltke, Møller & Grønborg og Drias har vundet konkurrencen om opførelse af 120 nye almene boliger samt et fælleshus for AAB Kolding.


Med HVERDAGEN som udgangspunkt
Et enigt bedømmelsesudvalg har udpeget det vindende projekt, og skriver blandt andet i sin begrundelse, at ”det meget indlevede projekt tager sit udgangspunkt i hverdagslivet – i det enkelte hus, det private. Det resulterer i et ganske indbydende stykke arkitektur – en varieret lille ny ’bydel’, der i høj grad tilgodeser forskellige boligformer, og giver rig mulighed for tilvalg af små og store fællesskaber.”

 

Til Jyske Vestkysten udtaler bestyrelsesformand i AAB Kolding, Karl-Jørn Petersen:

 

- Vi får et byggeri, som opfylder langt de fleste af vores ønsker, og som indeholder nogle rigtigt spændende løsninger både arkitektonisk og i forhold til, hvordan man skaber liv og fællesskab på en naturlig måde. Jeg er sikker på, vi får nogle meget attraktive boliger, som der bliver rift om, når de står færdige.

 

3D-projektering og –modellering af boligprojekter

Spangenberg & Madsen er ansvarlig for VVS, ventilation, LAR, el, brand, konstruktioner og anlæg og varetager projekteringen i forbindelse med myndighedsprojekt, hovedprojekt og projektopfølgning, og udfører endvidere fagtilsyn i udførelsesfasen samt leverer as-built dokumentation. Projektet er blandt andet kendetegnet ved, at bygherre stiller høje krav til IKT. Byggeriet 3D-projekteres og -modelleres i Revit, hvilket er en kernekompetence hos Spangenberg & Madsen.

 

Boligbyggerier er et af Spangenberg & Madsens kerneområder, indenfor nybyggeri, ombygninger og renoveringer, og projektet på Bertram Knudsens Vej placerer sig således som ét af mange boligprojekter i porteføljen. Helt aktuelt kan nævnes, at der netop i dag bliver taget første spadestik til 117 nye almene boliger i Risskov Brynet, Aarhus, mens der for to måneder siden blev fejret rejsegilde på opførelsen af 48 nye almene boliger på Skrillingevej i Middelfart og endelig er der også 117 kollegieboliger på vej i Skejby. Alle projekterne er med Spangenberg & Madsen som faglig ansvarlig for den komplette ingeniørrådgivning og udmærker sig ved at være 3D-projekteret og –modelleret i Revit.

 

De 120 boliger i Kolding fordeler sig på seks boligtyper, og sammen med fælleshuset udgør bruttoarealet ca. 9.300 m2. Den nye bydel former sig omkring to regnvandssøer, der er skabt til lokal afledning af regnvand, og fungerer således som forsinkelsesbassiner inden vandet ledes ud i det offentlige kloaksystem. Søerne vil ligeledes fungere som naturligt mødested for områdets beboere og danne et slags ”fremtidens gadekær”, ligesom der i udformningen er indtænkt muligheden for at skabe et stærkt gadefællesskab.

 

Boligerne forventes at stå klar til indflytning ved udgangen af 2020.

 

 

Har du spørgsmål til Spangenberg & Madsens rolle i projektet eller ønsker at høre om mulighederne for et eventuelt samarbejde, bedes du kontakte Christian Ancher Norsgaard på tlf. 29 69 99 26. eller vores hovednummer på tlf. 43 44 00 00.


Spangenberg & Madsen Rådgivende Ingeniørfirma har vundet konkurrencen om 120 nye boliger på Bertram Knudsens Vej, på hold med Hansson & Knudsen, Friis & Moltke, Møller & Grønborg og Drias.
Tilbage

Nyheder
News

Kolleganyt
Vinder ny kontrakt med Banedanmark
Julehilsen
Ledige stillinger
Stærk oprustning henover sommeren

Mere info

Bliv ringet op
Ring til os
Få nyhedsbrevet
Tilmeld dig vores nyhedsbrev her