Ring til os på43 44 60 00
 

Kommunikationspraktik - 29.1.2021

Spangenberg & Madsen søger ny kommunikationspraktikant

Der er gået et halvt år, siden vores kommunikationspraktikant, Tobias, startede i Spangenberg & Madsen, og det betyder desværre, at Tobias takker af og skal tilbage til sit studie.

Tobias vil gerne dele, hvad han har fået ud af, at være i Spangenberg & Madsen i sin praktikperiode i håb om, at det kan interessere fremtidige praktikanter, der overvejer at bruge deres praktik hos os.

 

-  Nøgleordene for min praktik har været interview, indsigt i ingeniørbranchen, strategi og formidling. Det har været interessant at finde ud af, hvilke teorier og læringer fra studiet, jeg kan bruge i praksis. Vi bliver fagligt godt rustet fra skolen, men det handler også om at kunne omsætte det i vores daglige arbejde.

 

Tobias er glad for at han søgte praktikpladsen, på trods af, at han ikke følte sig stærk i sin viden om teknik og ingeniørbranchen, fordi det viste sig, at man ikke behøver vide det hele selv, for at kunne formidle det.

 

-  Det har været en helt særlig oplevelse at skrive om jeres arbejde og projekter, uden have tæt på samme forståelse for jeres fag, som I selv har. Men I har været gode at tale med og har forklaret mig det, så jeg har kunne skrive om de overordnede idéer i ingeniørfagene. Det har været spændende at lære om jer og detaljer om teknik, som jeg aldrig har tænkt over før, siger Tobias.

 


Formidling af høj faglighed kræver grundig research

Tobias forklarer, at den høje faglighed i Spangenberg & Madsen har været en udfordring at formidle, og derfor har research været et nøgleord i hans praktik. Det har betydet meget for Tobias, at han har haft gode interviews med kolleger i både øst og vest.

 

- Når en person er passioneret om sit arbejde, er det tydeligt, imens jeg interviewer ham eller hende. Passionen kan stamme fra motivationer, som jeg ikke ville tænke på selv. Derfor har jeg også oplevet, at den gode historie ofte ligger der, hvor personen har noget på hjerte. Min udfordring har så været at bevare den passion og drivkraft i de teksterne. Det håber jeg virkelig også er lykkedes.Grundig indsigt i alt fra strategi til eksekvering

Tobias har siddet med til møder i administrationen og har deltaget i vores samtaler om vores kommunikation. Han har hovedsageligt skrevet tekster til hjemmesiden, vores LinkedIn-profil, medarbejderblad, CV’er & projektreferencer, interne mails og eksterne fagblade. Her har det været Tobias’ opgave at repræsentere S&M på bedst mulig vis skriftligt.

 

-  Det har været en god blanding af deltagelse i strategiske overvejelser og praktisk arbejde. Der har været tid til at tænke over, hvad vi sender ud i verden, og det er præcis, hvad jeg ledte efter til min praktik. Det har også været rigtig godt for mig at have haft gang i skriveværktøjerne. Det skriftlige sprog kan have en stemme og tone, som når vi taler. Jeg har fået lov til at øve mig i at skrive sådanne levende tekster og nørde de forskellige toner af, vi bruger i Spangenberg & Madsen. Mine tekster er skrevet tydeligt anderledes, alt efter om jeg har skrevet en nyhed til vores egen lukkede klub omkring S&M NYT, til vores hjemmeside eller en pressemeddelelse til fagmedier. Det har krævet træning over flere måneder, før mine tekster ikke skulle rettes grundigt af Katrin, fortæller Tobias.

 

Katrin Karbech Mouritsen har været Tobias’ praktikvejleder, og de har haft et tæt samarbejde under hele praktikken. Vi takker for et godt samarbejde, ligesom Tobias også har nydt at arbejde med os.

 

-  Katrin har været en kæmpe inspiration som vejleder. Hun skriver helt fantastisk, og det har været et super behageligt samarbejde, som vi har haft. Ikke nok med det, har mange andre kolleger trådt til, og hjulpet mig i løbet af det sidste halve år, så jeg håber at min hjælp også har været brugbar for dem, udbryder Tobias smilende.

 

Nu går jagten i gang med at finde en ny kommunikationspraktikant, som er interesseret i at prøve kræfter med Spangenberg & Madsens kommunikationsopgaver. Derfor søger vi nu studerende til praktikophold både her i foråret og efteråret 2021.

 

Hvis du har spørgsmål til kommunikationspraktik, kan du ringe til HR-ansvarlig Josefine Kjær Høier på tlf. +45 60 29 48 28. Og du kan også læse mere om firmaet og kulturen under jobfanen, her på hjemmesiden.

 

www.sogm.dk/praktik

www.sogm.dk/job


Kommunikationspraktikant Tobias Bidstrup Ebbesen (tv.) interviewer kollega Lennart Sørensen. Tobias skal tilbage til studiet på DMJX, og Spangenberg & Madsen søger derfor en ny kommunikationspraktikant.
Tilbage

Nyheder
News

Læringsbesøg
Rejsegilde
Årets Sundhedsbyggeri 2022
Certificeret
Kolleganyt

Mere info

Bliv ringet op
Ring til os
Få nyhedsbrevet
Tilmeld dig vores nyhedsbrev her