Ring til os på43 44 60 00
 

Læringsbesøg - 2.12.2022

Omfattende logistikcenter og domicil på vej til butikskæden Normal A/S

Måske har du passeret det, ved motorvej E45 ved Hedensted, i hvert fald er det svært at overse Normals nye logistikcenter og domicil, der i disse dage tager form med sin markante facade langs motorvejen.

En flok kollegaer fra Spangenberg & Madsen, der er ingeniør på teknikfagene, lagde forleden vejen forbi byggepladsen og fik en rundvisning ved Palle Olsen, som er vvs-fagleder på projektet.

 

  - I mine 24 år som ingeniør er dette mit største projekt baseret på volumen og etageareal. Det har været et spændende projekt, hvor bygherre har vægtet de gode løsninger frem for de billige, fortæller Palle.

 

Normal Logistikcenter Hedensted består af 76.000 m2 fordelt på seks lagerenheder, to speditionsbygninger samt et kontordomicil i tre etager, der udgør 4.000 m2. Foruden de lagerhaller, spedition og kontorfaciliteter, er der også blevet plads til produktionskøkken og fitness-faciliteter. Byggeriet er placeret helt ud til motorvejen E45 med en 507 m lang facade og har blandt andet kanalskinner for truckladere og ladestandere til 110 af deres mange parkeringspladser.

Bag projektet står BASE Erhverv A/S, Spangenberg & Madsen Rådgivende Ingeniørfirma A/S, Rønslev Rådgivende Ingeniører A/S, Arkitektfirmaet Frost Larsen A/S og Arkplan Landskabsarkitekter.

 

  - Det er imponerede at se det, man har regnet på i virkeligheden. Normal er det største projekt, jeg har siddet med til dato, hvilket virkelig stod klart, da jeg stod i den første af hallerne og kunne se de 500 meter ned til den sidste hal, fortæller Anne Srisala Poulsen, der er juniorrådgiver i vvs/ventilation.


Spangenberg & Madsen har varetaget projektledelse og projektering af alle de tekniske installationer på det store byggeri, der er projekteret til DGNB Guld certificering, og varetager fagtilsyn under udførelsen.

Når et byggeri projekteres til DGNB certificering, betyder det blandt andet, at bæredygtigheden sættes på formel og gøres målbar gennem vurdering af 36 kriterier inden for seks kvaliteter: miljømæssig, økonomisk, teknisk, social, proces og områdets kvalitet. For opnåelse af Guld-certificering er der krav om opnåelse af en samlet score på de seks kvaliteter på minimum 65%.

 

Du kan læse mere om projektet under vores referencer her: www.sogm.dk/Referencer_industri

 

 

Har du brug for rådgivning vedrørende lagerbyggeri, industriprojekter, DGNB eller noget fjerde, så kontakt os på tlf. 43 44 60 00.

 

 


Spangenberg & Madsen på byggepladsbesøg hos Normal Logistikcenter Hedensted, som Spangenberg & Madsen er ingeniørrådgiver på. Foto: Spangenberg & Madsen.
Tilbage

Nyheder
News

Nærføring og katodisk beskyttelse
Ledernyt
Kolleganyt
S&M-kollegaer planter træer
LCA-infomøde

Mere info

Bliv ringet op
Ring til os
Få nyhedsbrevet
Tilmeld dig vores nyhedsbrev her