Ring til os på43 44 60 00
 

Første spadestik - 16.4.2018

Ny Retspsykiatri Sct. Hans i Roskilde sat godt i gang

Hele fire spader blev fredag stukket i jorden som indledning på byggeriet af ny retspsykiatrisk afdeling på Psykiatrisk center Sct. Hans i Roskilde, som Spangenberg & Madsen er en del af ingeniørteamet bag.

 

Rød løber, fire blankpolerede spader, pølser på grillen, pindemadder og andet godt var sammen med de mange fremmødte med til at markere den særlige begivenhed. Blandt talerne var hospitalsdirektør Martin Lund, regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen, borgmester Joy Mogensen og regionsrådsmedlem Finn Rudaizky.

 

Visionerne for kvalitetsfondsprojektet på Sct. Hans er at:

  • øge antallet af intensive retspsykiatriske sengepladser,

  • optimere centrets behandlingstilbud, der skræddersys til patienternes individuelle behov,

  • sikre trygge rammer for patienter og personale og

  • skabe rammer for integrerede og differentierede behandlingstilbud med plads til bevægelse og aktivitet.

Spangenberg & Madsen en del af totalrådgiverholdet

Bygherre på projektet er Region Hovedstaden v/ Region Hovedstadens Psykiatri. KHR arkitekter A/S er totalrådgiver, med Rubow Arkitekter A/S, Oluf Jørgensen A/S Rådgivende Ingeniører, Spangenberg & Madsen Rådgivende Ingeniører A/S og Opland Aps Landskabsarkitekter som underrådgivere.

 

Fremtidens retspsykiatri

Kvalitetsfondsbyggeriet Ny Retspsykiatri Sct. Hans er et nybyggeri på ca. 21.000 m² med 126 retspsykiatriske sengepladser fordelt på enestuer med eget toilet og bad, på fire afsnit med tilhørende støttefunktioner, tekniske faciliteter, personalefaciliteter, kontorer, ankomstarealer, besøgsfaciliteter og indendørs og udendørs aktivitetsområder. Projektet har særligt fokus på at skabe en levende og helende arkitektur, med muligheder for aktivering af den enkelte patient, i form af fysisk aktivitet (multisal, terapibassin og aktivitetshave) og i form af indendørs fællesområder, der indbyder til aktiviteter. Der er lagt vægt på lys og udsigt, og naturlige materialer.

 

Et andet fokusområde, som Spangenberg & Madsen har arbejdet indgående med er sikring; sikring i forhold til patienter, personale og besøgende, herunder patientkald, overfaldsalarm, videoovervågning, adgangskontrol med videre. Spangenberg & Madsen har varetaget projektledelse, projektering af særinstallationer, herunder IT, brand, sikring, CTS, solcelleanlæg, elevatorer mv. og har endvidere udarbejdet brandstrategi og sikringsstrategi.

 

Byggeriet igangsættes nu og forventes afleveret fra entreprenøren primo 2021 og klar til ibrugtagning af patienter medio 2021.

 

Brand og sikring er blandt S&Ms kerneområder, indenfor nybyggeri, ombygninger og renoveringer. Har du spørgsmål til Spangenberg & Madsens rolle i projektet eller ønsker at høre om mulighederne for et eventuelt samarbejde, bedes du kontakte Michael Søgaard Rasmussen på tlf. 29 69 99 00. eller vores hovednummer på tlf. 43 44 00 00.


Første spadestik til Ny retspsykiatri Sct. Hans i Roskilde blev taget 13. april 2018. Foto: Ken Jørgensen, Spangenberg & Madsen.
Tilbage

Nyheder
News

Kolleganyt
Øget fokus på bæredygtighed
Kolleganyt
Tak for i år
Kolleganyt

Mere info

Bliv ringet op
Ring til os

Få nyhedsbrevet
Tilmeld dig vores nyhedsbrev her