Give us a call+45 43 44 60 00
 

News in Danish

Currently this section is only available in Danish.

If you are interested in more information, please do not hesitate to contact us at +45 43 44 60 00 or email us at sogm@sogm.dk.

 

 

 

LCA-infomøde - 20.1.2023

Spangenberg & Madsen afholder gratis LCA-infomøder

Onsdag eftermiddag løb det første LCA-infomøde af stablen hos Spangenberg & Madsen i Albertslund. Her blev de fremmødte og godt 30 onlinedeltagere præsenteret for Bygningsreglementets nye lovkrav, der trådte i kraft 1. januar 2023, vedrørende CO2-krav og grænseværdier, krav til livscyklusberegning og dokumentation.


Onsdag den 1. februar afholder vi infomødet i Åbyhøj. Klik her hvis du ønsker at deltage.

 

Deltagerne til det infomøde kom fra et udsnit af virksomheder i byggebranchen, primært arkitekter, entreprenører, ingeniører og ejendomsselskaber. Her er nogle af tilbagemeldingerne:

 

”Tak for et godt og informativt kursus/webinar i går om LCA. Vil det være muligt at få tilsendt PowerPointen?”

 

”Tak for et godt oplæg. Må jeg bede om præsentationen som PDF?”

 

”Super fint og inspirerende oplæg. Det var vældig interessant at se jeres ”take” på bæredygtighed”


Del 1 - Nye lovkrav om grænseværdier, livscyklusberegning og dokumentation
Oplæggets første halvdel blev leveret af civilingeniør, Dzhanan Osman, der er rådgiver og bæredygtighedsspecialist hos Spangenberg & Madsen, og handlede om de nye krav, hvem og hvad der er omfattet af dem og hvad man skal være opmærksom på i byggeriets faser.


Del 2 - Vi gør bæredygtighed konkret: Bæredygtighedsbarometeret
Efter en pause med snak, sandwich og kage (hos S&M i hvert fald), blev anden del af oplægget præsenteret af civilingeniør, partner og chefrådgiver, Mark Askegren Anderson, der fortalte om Spangenberg & Madsens tilgang til FN’s Verdensmål og bæredygtighed generelt. Og dette blev også dagen for offentliggørelsen af vores nyudviklede værktøj: Bæredygtighedsbarometeret. Bæredygtighedsbarometeret gør det nemt og konkret for bygherrer og samarbejdspartnere at vælge ydelser til eller fra, afstemt efter deres bæredygtighedsambition og økonomi.
 

Bæredygtighedsstrategi udmønter sig internt og eksternt
Hos Spangenberg & Madsen har vi i årevis rådgivet om bæredygtighed i byggeriet – også længe før vi i branchen begyndte at tale ret meget om bæredygtighed. Det har vi gjort både indenfor certificeringsrammer som DGNB, og også uden deciderede certificeringer for øje, alene ved energioptimering og renovering af tekniske installationer. De seneste år har vi også arbejdet med den frivillige bæredygtighedsklasse og forberedt os på overgangen til de obligatoriske krav, som nu er lige om hjørnet.

 

I 2021, forsinket af omstændigheder i samfundet, begyndte vi at arbejde med en decideret bæredygtighedsstrategi, og indledte processen med en fælles medarbejderworkshop. Her satte vi FN’s Verdensmål under lup og fik sat medarbejdernes ord på, hvilke af disse vi allerede arbejder med og ser muligheder i at arbejde mere med i vores rådgivningsydelser, og på tilsvarende vis kiggede vi også indad og fik fokus på verdensmålene i forhold til vores interne processer, og fik idéer til, hvad vi kan blive bedre til.

 

Den efterfølgende bearbejdning har involveret kollegaer fra alle vores fagligheder: el, vvs, ventilation, indeklima, automation, brand og sikring, og med det samlede grundlag har vi udarbejdet en bæredygtighedsstrategi, der udmøntes i to spor: internt og eksternt. Den interne definerer en række verdensmål, vi allerede arbejder med og/eller har ambitioner om at dyrke endnu mere (det kan du læse mere om her). Den eksterne handler om at gøre bæredygtighed konkret for vores kunder og samarbejdspartnere, og hjælpe dem til at navigere i de nye krav og muligheder, afstemt efter deres ambitioner og økonomi. Og derudover ønsker vi at dele vores viden, så vi sammen bliver bedre til at gøre byggeriet bæredygtigt.

 

Vil du med til næste gratis infomøde eller ønsker du 1-1 dialog med en bæredygtighedsrådgiver?
Dette var som nævnt det første infomøde om LCA. Næste infomøde finder sted på vores kontor i Åbyhøj den 1. februar og her er der også mulighed for at deltage online – men så må du selv sørge for forplejningen! Så hvis du vil oplyses, netværke og forplejes, skal du tilmelde dig senest den 27. januar til nalu@sogm.dk

 

Ønsker du at tilmelde dig et kommende infomøde eller vil du gerne i 1-1 dialog med en rådgiver, så kan du melde din interesse via kontaktformularen her. Udfyld den i dag, så kontakter vi dig.

 

Læs mere om bæredygtighed i S&M

 

Skal vi hjælpe jer med livscyklusanalyse og dokumentation?

Spangenberg & Madsen råder over flere specialister, der kan hjælpe jer med både at forstå de nye lovkrav i jeres kontekst og med at leve op til de nye krav til dokumentation af jeres byggeris klimaaftryk. Kontakt os på tlf. 43 44 60 00 for en uforpligtende snak om jeres projekt, jeres ambitionsniveau og behov. 

 


Kontakt: Mark Askegren Anderson, partner, civilingeniør og DGNB-konsulent, tlf. 29 69 99 04.


LCA-infomøde hos Spangenberg & Madsen i Albertslund. Mark Askegren Anderson og Dzhanan Osman er specialister i bæredygtighed og afholder infomøder om de nye bæredygtighedskrav i BR18. Foto: S&M.
Tilbage

Nyheder
News