Ring til os på43 44 60 00
 

Nyheder

Vundet: Særlig sikret retsbygning - 15.4.2016

S&M skal rådgive om særlig sikret retsbygning ved Vestre Fængsel.

Spangenberg & Madsen Rådgivende Ingeniørfirma A/S har på hold med JJW Arkitekter A/S og Oluf Jørgensen Rådgivende Ingeniører A/S vundet spændende opgave om teknisk rådgivning og bistand vedrørende særligt sikret retsbygning ved Vestre Fængsel i København.

 

Bygningsstyrelsen, der er bygherre på projektet, modtog i sommer 13 anmodninger om prækvalifikation og ud af disse, blev tre hold opfordret til at afgive et første forhandlingstilbud på opgaven. Efter en indledende forhandlingsrunde blev alle tre hold opfordret til at afgive et sidste og bedste bud. Og nu er afgørelsen truffet.

Med en samlet score på 9,35 point ud af 10 mulige, har Bygningsstyrelsen således vurderet, at JJW Arkitekter med Spangenberg & Madsen og Oluf Jørgensen på holdet, har afgivet det økonomisk mest fordelagtige tilbud.

 

Etableringen af den nye særligt sikrede retsbygning er tilvejebragt i forlængelse af en ændring af retsplejeloven om sikkerhed i retssale. Den nye bygning omfatter 2.600 m2 i bruttoareal og vil indeholde tre retssale med tilhørende funktioner, herunder celler til brug for arrestanter. Bygningen betegnes som særligt tekniktung på grund af de sikkerhedsmæssige krav og rumprogrammet er komplekst, idet det indeholder total zoneinddeling, altså i indre, ydre og lukket zone.

 

”Vi er naturligvis superglade for afgørelsen. Det er jo en rigtigt interessant opgave, der i høj grad appellerer til vores medarbejderes faglige stolthed, og hvor vi får mulighed for at trække på vores erfaringer fra andre sikringstunge opgaver og de stærke sikringsekspertiser, vi har i huset. Så det er en opgave, vi glæder os til at løse sammen med vores dygtige samarbejdspartnere og projektets øvrige parter” fortæller Michael Søgaard Rasmussen, adm. direktør hos Spangenberg & Madsen.

 

Spangenberg & Madsen har tidligere løst opgaver for Bygningsstyrelsen, og for Kriminalforsorgen ved etablering af flere grønlandske anstalter og firmaet løser også sikringstunge opgaver for blandt andre Københavns Lufthavne, Rigspolitiet og private virksomheder med høje krav til sikring. For nuværende varetager S&M eksempelvis projektledelse og projektering af særinstallationer, IT, brand- og sikringsrådgivning i forbindelse med opførelsen af det nye retspsykiatriske center ved Sct. Hans i Roskilde, der betegnes Fremtidens Psykiatri.

 

 

 

Kontaktperson: Michael Søgaard Rasmussen, tlf. 29 69 99 00.


Spangenberg & Madsen Rådgivende Ingeniørfirma A/S vinder udbud om teknisk rådgivning og bistand vedrørende særligt sikret retsbygning ved Vestre Fængsel, på hold med JJW Arkitekter og Oluf Jørgensen Rådgivende Ingeniører.
Tilbage

Nyheder
News

Kolleganyt
Øget fokus på bæredygtighed
Kolleganyt
Tak for i år
Kolleganyt

Mere info

Bliv ringet op
Ring til os

Få nyhedsbrevet
Tilmeld dig vores nyhedsbrev her