Ring til os på43 44 60 00
 

Nyheder

Vunden opgave - 8.5.2017

S&M er med på holdet bag nye billige boliger i Egedal.

Et spændende koncept med fleksible billige boliger er på vej i Egedal Kommune. Spangenberg & Madsen Rådgivende Ingeniørfirma A/S, LETH & GORI og Regnestuen er med på vinderholdet bag bygherrekonkurrencen, som Boligforeningen 3B har vundet. Konceptet udspringer af projektet Robuste Skæve Boliger, som samme hold står bag sammen med Boligforeningen 3B, et koncept der handler om små, billige boliger til hjemløse i København.

 

”Fra flygtning til Egedal-borger” hedder projektet, der vandt idékonkurrencen udbudt af Egedal Kommune. Projektet er tegnet af LETH & GORI sammen med 3B og på ingeniørsiden er det Regnestuen, der varetager konstruktioner, mens Spangenberg & Madsen varetager alle de tekniske fag. Projektet omfatter 80 boliger, der opføres som to forskellige typer rækkehuse på henholdsvis 30 og 45 m2 med en forventet husleje på ca. 3.000 kr. og 4.500 kr. Boligerne har enten to eller tre rum, egen terrasse og mulighed for at anlægge have, og er i første omgang tiltænkt at skulle huse flygtninge. Placeringen af rækkehusene og de tekniske installationer muliggør en nem senere sammenlægning af boligerne til større familieboliger.

 

Boligerne skal bygges på fire forskellige placeringer i henholdsvis Smørumnedre, Ølstykke og Stenløse, hvor de blandes med andre boligtyper, så der fra starten af skabes et godt grundlag for, at de nye beboere hurtigt kan blive en del af et fællesskab med andre beboere i lokalsamfundet. Det fælles vaskeri kommer desuden til at fungere som fælleshus for beboerne.

 

Hos Spangenberg & Madsen er vi rigtigt glade for, at vi nu får mulighed for at udvide samarbejdet med 3B, LETH & GORI og Regnestuen, og stolte over, at vi med projektet her er med til at skabe gode, robuste boliger med et godt indeklima. 

 

- Projektet er unikt i ingeniørmæssig forstand. Boligerne er så små enheder, med en kvadratmeterpris, der kan konkurrere med pavillonbyggeri, at gængse løsninger til opvarmning og ventilation nemt bliver for ”store” og dermed belaster prisen. Det har derfor været nødvendigt at tænke ud af boksen for at optimere prisen, uden at gå på kompromis med robusthed, driftsvenlighed og lovkrav, fortæller Mark Anderson, der er DGNB-konsulent og fagansvarlig for S&Ms afdeling for VVS, ventilation og energi.

 

- Samtidigt har det også været spændende at skulle finde på løsninger hvormed det forholdsvist nemt vil kunne lade sig gøre at slå to lejemål sammen til ét – og dermed gøre lejemålet langt mere attraktivt i udlejningsøjemed på lang sigt. Noget som 3B og Egedal Kommune selvfølgelig er meget interesseret i, siger Mark Anderson.

 

De nye boliger opføres i naturlige og genanvendelige materialer og er projekteret til at opfylde energikravene i BR2020. De får solceller på tagene, gode lysforhold og massive gulve med god udnyttelse af passiv solvarme. Udendørs minimeres den faste belægning, så regnvandet bedre kan sive ned på grunden. Byggeriet påbegyndes i 2018.

 

 

Kontaktperson: Mark Askegren Anderson, tlf. 29 69 99 04 


Spangenberg & Madsen skal være med til at bygge nye billige boliger i Egedal Kommune. Visualisering af LETH&GORI.
Tilbage

Nyheder
News

Kolleganyt
Øget fokus på bæredygtighed
Kolleganyt
Tak for i år
Kolleganyt

Mere info

Bliv ringet op
Ring til os

Få nyhedsbrevet
Tilmeld dig vores nyhedsbrev her