Ring til os på43 44 60 00
 

Nyheder

Kunstens Hus, Kildegården - 30.7.2019

Wallpaper: En af verdens bedste bygninger ligger i Roskilde

En af verdens bedste bygninger i 2019. I prominent selskab med en række prangende bygningsværker rundt omkring i verden, finder vi Kunstens Hus, beliggende på det gamle kaserneområde, Kildegården i Roskilde. Det anerkendte internationale tidsskrift Wallpaper er faldet for byggeriet, designet af Svendborg Architects, landskabsarkitekterne BOGL og ingeniørfirmaerne Regnestuen og Spangenberg & Madsen – og omtaler Kunstens Hus som en af verdens bedste bygninger i 2019.

 

Wallpapers omtale cirkler omkring det arkitektoniske og hvordan den nye bygning er tilpasset sine omgivelser, nemlig fint indpasset i mellem de ældre rødstens kasernebygninger, hvor husets facade diskret afspejler de omkringliggende bygninger i sin rødlige aluminiumsfacader. Byggeriets kvaliteter i forhold til det nordiske udtryk indvendigt, det perfekte dagslysindfald, der strømmer ind via de store vinduespartier i facaden og ovenfra – den indbyggede fleksibilitet, hvor installationerne er tegnet til at understøtte muligheden for opdeling af det store rum i flere mindre.


Når ingeniørkunst og arkitektoniske visioner forenes
På ingeniørsiden udmærker Kunstens Hus sig ved, at installationerne er integrerede i arkitekturen, hvilket giver et æstetisk og elegant udtryk. Ventilationen er udført som hybridventilation, altså en kombination af naturlig og mekanisk ventilation, med ovenlys for termisk opdrift og med skjulte kanaler ført i skørter. Udvendigt er der tænkt i regnvandshåndtering, med dimensionering af et forsinkelsesbassin til opsamling af en del af områdets regnvand – et bassin, der samtidigt fungerer som et skulpturelt kunstværk og ophold for områdets brugere, fx skatere.

 

”Det var både en udfordrende og sjov opgave at projektere Kunstens Hus” fortæller Niklas Frederiksen, der er vvs-ingeniør hos Spangenberg & Madsen. Niklas forklarer, at der også fra arkitektens side var høje krav til installationerne, så de kunne indpasses i visionerne for bygningen ”…og det er jo lykkedes rigtigt godt at få det funktionelle og visuelle til at gå op i en højere enhed”.

 

Spangenberg & Madsen har stået for ingeniørrådgivningen på alle installationer, brand og LAR. Niklas og resten af teamet er rigtigt glade for projektet og stolte af det gode resultat – og ikke mindst, at brugerne har taget så godt i mod byggeriet. ”Det er en fornøjelse – og så er det da superfedt med sådan en anerkendelse, at man har været med til at skabe en af verdens bedste bygninger!” – siger Niklas, smilende. Kunstens Hus var rent faktisk et af hans første projekter hos S&M.


Vil du læse mere?
Hos Byportalen dit-roskilde.dk kan du læse mere om udnævnelsen og på Wallpaper.com kan du læse hele artiklen om de udnævnte byggerier, Building blocks: New structures around the globe in 2019. Her skal du lidt ned i artiklen for at finde Kunstens Hus, The House of Arts, og til hvert billede finder du uddybende beskrivelser.

 

https://dit-roskilde.dk/2019/01/kunstens-hus-blandt-verdens-bedste-bygninger-i-2019/

https://www.wallpaper.com/gallery/architecture/best-buildings-2019Har du brug for kompetent ingeniørrådgivning?
Måske Spangenberg & Madsen kan hjælpe dig, hvis du har brug for kompetent ingeniørrådgivning på et igangværende eller kommende projekt. Ring til os på tlf. 43 44 60 00 og få en snak om mulighederne.
 

Kontaktperson: Mark Anderson, tlf. 29 69 99 04

 


Kunstens Hus i Roskilde, The House of Arts, er en af verdens bedste bygninger i 2019, ifølge det anerkendte internationale tidsskrift, Wallpaper. Spangenberg & Madsen er ingeniørrådgiver på byggeriet. Foto: Rasmus Hjortshøj, COAST Studio.
Tilbage

Nyheder
News

Kolleganyt
Øget fokus på bæredygtighed
Kolleganyt
Tak for i år
Kolleganyt

Mere info

Bliv ringet op
Ring til os

Få nyhedsbrevet
Tilmeld dig vores nyhedsbrev her