Ring til os på43 44 60 00
 

Nyheder

Ros til samarbejdet på DGNB-projekt - 11.10.2019

Nye bæredygtighedscertificerede boliger godt på vej i Risskov

Flaget vajede højt på toppen af råhuset til de kommende boliger, da der i september blev fejret rejsegilde på AAB’s DGNB Guld byggeri, Risskov Brynet, hvor opførelsen af 117 ungdomsboliger, autistboliger og familieboliger er i fuld sving. Milepælen gav anledning til refleksion og en snak med byggeleder og bygherre om processen og samarbejdet …


Ambitiøs DGNB-målsætning giver styring, god proces og bedre boliger
Risskov Brynet er et AAB’s andet DGNB Guld-certificerede boligbyggeri, altså et bæredygtigt byggeri, der vægter miljø, økonomi og sociale forhold ligevægtigt, hvor der er fokus på at skabe en bydel i social balance, hvor en blandet gruppe beboere skal leve og bo i sunde boliger og rekreative udearealer, med fællesskab, mangfoldighed, biodiversitet og rekreation som nøgleværdier.

 

 -  Ingeniørmæssigt har DGNB meget stor indflydelse på vores arbejde, når vi projekterer byggeriet. Alle tekniske løsninger, helt ned i mindste detalje, hver enkelt beslutning, fx valg af en komponent, skal vurderes i forhold til et større og komplekst regnestykke, der i sidste ende er afgørende for om bæredygtighedscertificeringen kan opnås, fortæller Palle Olsen, der er VVS-ingeniør på projektet.
 

Vi har talt med bygherres projektledere, Mads Kjær Birk og Carina Hedevang, om AAB’s bevæggrunde for at bygge til DGNB og om deres oplevelse af processen og samarbejdet.

 

 -  Vores mål er at bygge bedre boliger. Og med DGNB-målsætningen får vi en endnu bedre proces, hvor der blandt andet er mere kontrol af commissioning, valg af materialer og så videre, fortæller Mads Kjær Birk, AAB’s projektleder på byggeriet.

AAB’s Carina Hedevang, der selv er uddannet DGNB-auditor, fortæller:

 

 -  Alt vores nybyggeri skal bæredygtighedscertificeres. Det giver rigtigt god mening. Vi får bedre boliger, også på lang sigt, og vi har faktisk også oplevet, at boligerne er bedre udnyttet arealmæssigt. Alle detaljer og processer er analyseret i processen, så vi med DGNB optimerer og sikrer den bedst mulige udnyttelse af boligerne.
 

Stærkt samarbejde med ambitiøs bygherre og entreprenør
Hos Spangenberg & Madsen er byggeleder og arbejdsmiljøkoordinator, Jesper Willum Roed, ovenud tilfreds med samarbejdet:

 

 -  Vi har et rigtigt godt og professionelt samarbejde med hele organisationen hos bygherre, og jeg er også meget positiv over forholdene på byggepladsen, hvor entreprenøren, Byggeselskabet Paulsen, udviser stor omhu og tager ansvar for sikkerheden. Det er virkelig en fornøjelse at gå sikkerhedsrunderinger på pladsen, fortæller Jesper Willum Roed, og understreger, at også samarbejdet med totalrådgiver, SKALA Arkitekter, og resten af rådgivergruppen har været rigtigt godt.


AAB’s projektleder er ligeledes begejstret for samarbejdet:

 

 -  Et hvert ambitiøst projekt rummer udfordringer, og der vil altid være lidt knaster på sådan et projekt. Det er forventeligt. Men jeg er rigtigt tilfreds med samarbejdet med Spangenberg & Madsen. Det er meget positivt, og de gør det rigtigt godt på byggeledelsen og de tekniske ting, samtidig med at de formår at varetage vores interesser som bygherre, fortæller Mads Kjær Birk.

 

Ambitiøst bæredygtighedscertificeret byggeri – en bydel i social balance
Da Aarhus Kommune for nogle år siden udbød projektet, som led i initiativet ”Hjem til Aarhus – boliger for alle”, var der foruden ønsket om at skabe en by i social balance også et ønske om bæredygtighed i projektet. AAB havde på det tidspunkt allerede et ønske om at bæredygtighedscertificere alt sit nybyggeri og tog derfor visionen til sig med åbne arme, og besluttede sig for at skabe et DGNB Guld certificeret byggeri. En vision som totalrådgiverholdet med SKALA arkitekter i spidsen og Spangenberg & Madsen som ingeniørrådgiver også har taget fuldt ud til sig.

Fakta om byggeriet

SKALA arkitekter er totalrådgiver på projektet. Spangenberg & Madsen ingeniørrådgiver for alle ingeniørfagene, brand og sikring, og varetager projektering, byggeledelse, arbejdsmiljøkoordinering mv. Byggeriet omfatter 117 blandede boliger: 70 ungdomsboliger, 10 autistboliger og 37 familieboliger, fordelt på en bygning på otte etager med ungdomsboliger, mens familieboligerne opføres i en bygning, der varierer mellem to og seks etager. Derudover omfatter byggeriet også et fællesvaskeri, parkeringskælder mellem boligerne samt fællesrum og serviceareal til autistboligerne.

 

Boligerne forventes at stå klart til indflytning ved udgangen af 2020.

 

Læs mere om byggeriet her: https://www.sogm.dk/Nyhedsarkiv?PID=290&M=NewsV2&Action=1&NewsId=193

 

Boligbyggerier er et af Spangenberg & Madsens kerneområder, indenfor nybyggeri, ombygninger og renoveringer. Har du spørgsmål til Spangenberg & Madsens rolle i projektet eller ønsker at høre om mulighederne for et eventuelt samarbejde, bedes du kontakte Pau Ahler Brorsbøl på tlf. 29 69 99 29, eller vores hovednummer på tlf. 43 44 00 00.

 

 


Spangenberg & Madsen er ingeniør på AAB's nye DGNB-boliger i Risskov Brynet. Fotoet her er fra rejsegildet i september. Foto: S&M.
Tilbage

Nyheder
News

Kolleganyt
Øget fokus på bæredygtighed
Kolleganyt
Tak for i år
Kolleganyt

Mere info

Bliv ringet op
Ring til os

Få nyhedsbrevet
Tilmeld dig vores nyhedsbrev her