Ring til os på43 44 60 00
 

Nyheder

Trefoldigt hurra! - 25.5.2020

Hjerteligt tillykke til vores tidligere direktør, Finn Andersen, der fylder 80 år i dag!

Foruden Finns runde dag, har vi også to andre runde dage at markere, nemlig at også vores grundlægger, civilingeniør J. P. Spangenberg, på lørdag ville være fyldt 150 år – og at hans firma, nu Spangenberg & Madsen, dermed fylder 115 år.

 

Finns 44 år i Spangenberg & Madsen – en pragtfuld tid

Finn Andersen kom oprindeligt fra Djursland. Han blev uddannet elektroingeniør fra Århus Teknikum, 1. november 1968 fik Finn ansættelse som ingeniør hos Spangenberg & Madsen, der dengang havde til huse på Gentoftegade 50 i Gentofte.

 

 - Jeg ser på det som en pragtfuld tid, fra ’68 og til 2012 … Jeg søgte jobbet, mens jeg læste på Teknikum i Aarhus. Dengang var det ikke nemt at få job. Men jeg tænkte dengang, at hvis nu jeg søgte job, inden jeg var færdig … Jeg var ovre til samtale og fik at vide, jeg kunne begynde, når jeg var færdig. Jeg var meget glad. Så rykkede jeg teltpælene op, sammen med min daværende kæreste, Ina. Vi flyttede ind på Lykkevej i Jægersborg, i gåafstand til firmaet, der lå ved Gentofte Sø”.

 

Allerede efter et halvt års ansættelse, fik Finn tilbud om at arbejde i firmaets afdeling på Grønland første gang, et halvt års tid, og nogle år senere, da kontorets daværende leder, John Mørk, ville tilbage til Danmark, takkede Finn endnu engang ja til et ophold på Grønland, nu som leder af kontoret. Således tilbragte Finn og hans hustru Ina årene 1972-1976 i det grønlandske og fik i denne periode sønnerne Claus og Mads.


Grønlandske rejefabrikker, elværker og sygehuse

Tiden på Grønland var travl og udviklende. Finn var med til at udføre en lang række opgaver for Den Kongelige Grønlandske Handel, der havde rejefabrikkerne. På det tidspunkt, slut halvfjerdserne og start firserne, var der cirka 45 ansatte i Spangenberg & Madsen og hele 20 mand var beskæftiget med at renovere og automatisere rejefabrikkerne på Grønland. Det var nogle af de bedste opgaver for firmaet på den tid, ligesom også udbygningen af en lang række elværker og hele sygehusvæsenet på Grønland tog form i Finns tid.


Københavns Lufthavn blev kunde og firmaet flyttede

En af de opgaver Finn husker tilbage på med en vis stolthed, er den første opgave for Københavns Lufthavne, en transformerstation i Øst-området.

 

  - Det var en mindre opgave, men det var for ligesom at komme i gang. Der var to ingeniører i lufthavnen som jeg havde gået på Teknikum med, og det var faktisk via dem, dengang i 1991, at jeg fik hul på lufthavnen, og det var samme år, som firmaet flyttede fra Gentofte til Albertslund.

 

Finn fortæller om flytningen:

 

  - Flytningen kom i stand, fordi firmaet fik en opgave for et århusiansk firma, omkring udvidelser i Willemoesgadeområdet, hvor der skete en masse i forhold til boliger og kontorer. Vi kunne få lov at flytte ind i det pågældende firmas bygning i Albertslund. Vi var startet lidt i lufthavnen, og det var nemmere geografisk at arbejde for lufthavnen fra kontoret i Albertslund – og derfor valgte vi at blive boende – og firmaet bor der endnu.

 

Kort rids – fra Spangenberg til Andersen til Rasmussen og Brorsbøl …

Civilingeniør J.P. Spangenberg startede sit firma i april 1905 og etablerede det officielt på sin 35-års fødselsdag, 30. maj 1905. Altså for 115 år siden. I 1908 blev maskiningeniør P.E. Madsen ansat og i 1935 blev han medejer – deraf navnet Spangenberg & Madsen.

I 1981 indtrådte Finn Andersen som medaktionær i firmaet og da E. Holm trådte ud af selskabet i 1983, overtog Finn Holms aktier. Da H. Meyer i 1989 trådte ud af selskabet, drev H.E. Sonne og Finn Andersen selskabet videre sammen som ligeværdige partnere. Finn blev direktør i 1991 og da Sonne grundet sygdom måtte træde ud i 1993, drev Finn firmaet videre som eneindehaver. I 2007 indledte Finn et glidende generationsskifte med vores to nuværende direktører, Michael Søgaard Rasmussen og Pau Ahler Brorsbøl, frem til 2012, hvor han valgte at gå på velfortjent pension.


Fejring med bobler – og afstand

Kære Finn, 80 år, heraf 44 som S&M’er plus de mange år som pensioneret S&M’er, som du nyder med rejser, golf og familiehygge  - Spangenberg & Madsen har fyldt en meget stor del af dit liv, og vi der har været i firmaet i din tid, har mange gode minder, der giver smil på læben … Stort tillykke med de 80 år i dag, Finn – vi håber, du har en dejlig dag med Ina, børn og børnebørn og glæder os til at se dig på kontoret til en fejring af din store dag og dine mange gode år for og med firmaet.

 


Hjerteligt tillykke til vores tidligere direktør, Finn Andersen, der fylder 80 år i dag - og til vores grundlægger, J. P. Spangenberg, med de 150 år 30. maj 2020.
Tilbage

Nyheder
News

Kolleganyt
Øget fokus på bæredygtighed
Kolleganyt
Tak for i år
Kolleganyt

Mere info

Bliv ringet op
Ring til os

Få nyhedsbrevet
Tilmeld dig vores nyhedsbrev her