Ring til os på43 44 60 00
 

Nyheder

Brug dine data - 13.8.2020

Hvordan kan man bruge sine data til at opnå energibesparelser?

Data kan komme fra mange kilder og kan være svære at omsætte til noget brugbart. Som bygningsejer ligger du inde med en stor mængde tilgængelige data som det i udgangspunktet kan være svært at drage nytte af. Hos Spangenberg & Madsen hjælper vi vores kunder med at anvende deres allerede tilgængelige data til at opnå bedre styring af deres energiforbrug, vi kalder det databaseret energieffektivisering (pdf).

 

Energieffektivisering ved hjælp af data

I projektet, Databaseret energistyring i offentlige bygninger, bistår Spangenberg & Madsen for tiden Boligselskabet Sjælland med at analysere deres energidata i forbindelse med en databaseret energiscreening af deres bygningsportefølje.

 

Ved at se på tilgængelige energimærkningsdata i sammenhæng med forbrugsdata, kan vi identificere mulige energibesparelser og målrette energieffektiviseringsindsatsen, således at de størst mulige energibesparelser realiseres med forbedret anlægsøkonomi og reduceret CO2-udledning til følge.

 

Dette er muligt i alle typer af bygninger og vi hjælper gerne med at se på, hvordan tilgængelige data kan anvendes til at opnå energibesparelser hos andre offentlige og private bygningsejere.

 

Har du data, der måske kan udnyttes til din fordel?

Er du nysgerrig på, hvordan dine data kan udnyttes, er du meget velkommen til at ringe til os for en uforpligtende snak. Måske vi også kan hjælpe dig/jer med at identificere og opnå databaserede energibesparelser ud fra allerede tilgængelige data.

 

S&M har mange års erfaringer med energirenoveringer på tværs af grænseflader og installationsfag - og nu i en unik kombination med dataanalyse – er vi på forkant af en teknologisk udvikling, hvor data anvendes til både at reducere miljøbelastninger og forbedre anlægsøkonomien, ligesom der generelt er fokus på at forbedre indeklimaet, når vi renoverer bygninger.

 

Ring direkte til Morten Brøgger, civilingeniør og Ph.d. med speciale i dataanalyse og databaseret energieffektivisering, på tlf. 60 61 09 36 eller skriv til ham på mbr@sogm.dk for en snak om mulighederne.

 

 


Figuren her er et eksempel på, hvordan man vil kunne illustrere den faktiske energieffektivitet i en bygningsportefølje. Copyright: Spangenberg & Madsen Rådgivende Ingeniørfirma A/S.
Tilbage

Nyheder
News

Kolleganyt
Øget fokus på bæredygtighed
Kolleganyt
Tak for i år
Kolleganyt

Mere info

Bliv ringet op
Ring til os

Få nyhedsbrevet
Tilmeld dig vores nyhedsbrev her