Ring til os på43 44 60 00
 

Nyheder

Portræt - 26.8.2020

Efter 11 år hos Spangenberg & Madsen går Lennart på pension

Lennart Sørensen er en mand med mange gode historier. Han har arbejdet hos Spangenberg & Madsen siden 2009 som rådgivende ingeniør. Onsdag den 26. august siger vi farvel og tusind tak til Lennart, der har valgt, at det nu er tid til at gå på pension. Vi har talt med Lennart om hans tid hos S&M og hvilke planer han har for fremtiden.

 

Lennart skaber trygge rammer for vores samarbejder i byggeprojekter

Lennart er el-ingeniør i firmaets Albertslund-afdeling og rådgiver ofte kunder om økonomiske overvejelser, overslag og budgetter, når de planlægger nybyggeri eller renovationer. Lennart går efter at respektere bygherrens pengepung og være fair over for entreprenørerne, der skal udføre byggeriet.

 

 - Man kan tænke, at det er smart at tilbyde den laveste pris på et projekt, for at vinde opgaven, men jeg synes, det er vigtigt at sikre at bygherres ønsker og reelle behov bliver opfyldt – og at vi alle har tillid til hinanden på projekterne. Det ser måske ikke umiddelbart lige så appetitligt ud, som en flad lav pris, men det er ærligt og velovervejet, fortæller Lennart.

 

For Lennart er det vigtigt at tænke hele vejen rundt om et projekt og forudse potentielle udfordringer og ekstraomkostninger. Ærlighed har altid været en af grundstenene i hans tilgang til arbejdet som rådgiver.

 

- Det er ligesom, hvis du skal holde en fest med dine venner. De spørger nok, hvor meget det vil koste – Ja, det kommer jo an på, hvor mange mennesker, vi bliver til festen, om vi både skal have mad og drikke, om vi dropper velkomstdrikken og om der skal være cognac til kaffen bagefter? På den måde bygger man en liste af ting, der skal med eller ej. Jo længere listen er, des nemmere bliver det at gætte sig frem til, hvad der ellers skal med på listen, forklarer Lennart.

 

Selvom Lennart er dygtig til at oplyse om og diskutere løsninger med bygherren, er det ofte sparsomme informationer, som han arbejder med. Derfor kan det alligevel ende med, at der kommer uventede omkostninger i renovationer eller bygherren får flere ønsker i løbet af et projekt – Så er det godt at kunne støtte sig til en klar forventningsafstemning.

 

- Når man får et byggeprojekt, som kun beskriver, at de vil have en fireetagers kontorbygning, så kan listen hjælpe med at beskrive dine forudsætninger – ligesom med festen for vennerne. Så kan jeg fortælle dem, at de får en sammenkogt ret for den aftalte pris. Ikke noget med store bøffer, siger  Lennart smilende.

 

Gode projekter udspringer af ærlighed og ordentlighed

Det er en smule svært for Lennart at vælge, da vi beder ham grave lidt og tænke over, hvilket af hans projekter, han er stoltest af. Alligevel stikker et projekt ud fra mængden.

 

- Overordnet er jeg tilfreds og stolt af de fleste byggeprojekter, når de er færdige. De er gennemført, hvor alle har været tilfredse - entreprenørerne, bygherren og os. Et af de projekter jeg kommer i tanke om, hvor det også gik rigtig godt, er et boligområde oppe i Farum, som vi lavede sammen med Enemærke & Petersen – Regimentsparken, fortæller Lennart.

 

Lennart beskriver projektet som en sag, der kunne være gået galt, men som med ærlighed og ordentlighed endte med at få den bedste vurdering af alle parterne, så S&M fik et A i byggefakta-vurderingen, der på det tidspunkt var et anerkendt værktøj til at afdække tilfredsheden blandt byggeriets parter.

 

- Det var sådan et projekt, hvor jeg tænkte; Kan det virkelig lade sig gøre at komme hele sagen igennem, uden alle kommer op og slås? Og der kunne man så bagefter sige; Ja, det kunne det. Det er dog utroligt, griner Lennart på sin vanlige lune vis.

 

Lennarts rejse med Spangenberg & Madsen

Lennarts ansættelse hos Spangenberg & Madsen i 2009 kom i stand efter et langvarigt samarbejde med Pau Ahler Brorsbøl; Pau, der senere blev direktør for S&M sammen med Michael Søgaard Rasmussen.

 

Lennart fortæller om, hvordan han har oplevet Spangenberg & Madsen udvikling fra omkring 10 medarbejdere til 75 i dag, og hvordan han selv har været med til at forme og præge udviklingen. Det startede med et møde i Odense i 2012, hvor alle medarbejderne deltog i en workshop, hvor alle skulle komme med gode idéer til, hvordan Spangenberg & Madsen skulle udvikle sig og fremtidssikres, så der også ville være mere arbejde 10-20 år senere. Det blev startskuddet til den første forretningsstrategi med Pau og Michael ved roret, som også blev retningsgivende for den strategi Spangenberg & Madsen har i dag.

 

- Vi klistrede en masse gule sedler op på en stor tavle og så blev den taget med hjem. Michael og Pau blev lukket inde en weekend, hvor de stykkede det hele sammen til en strategi, som vi kørte efter frem til 2015, hvor vi gentog hele processen, og det er så den vi strategi vi har kørt med de sidste fem år. Det har været rigtig spændende … Først at være her under Finn, vores tidligere direktør, til han stopper og Pau og Michael overtager, hvor der sker en masse ændringer. Vi begyndte at have alle tekniske fag, og der kom flere og flere kollegaer til – dét var nogle af de ting, vi satte på de gule sedler, altså at vi skulle have alle fagene med, ikke kun el, og vi fik sat ord på vores værdier og det med rådgivning i harmoni, der blev vores slogan.

 

Spangenberg & Madsen skulle have haft endnu en strategiworkshop i Odense her i foråret, hvor alle kollegaerne kunne komme med input og idéer til strategien fremover, men det arbejde er midlertidigt udskudt på grund af corona.

 

- Det der ærgrer mig lidt er, at jeg så ikke er med til at smide de sidste gule sedler på. Jeg må bare håbe, at I andre får den tur. Når alle får lov til at skyde fra højre og venstre, hvad man synes man skal beskæftige sig med … Det giver en god moral, når man selv har været med til at give idéerne, og de kommer med i strategien.
 

Tid til et nyt liv efter et godt arbejdsliv

Samtalen med Lennart bød – som altid – på mange gode historier, hvor vi blandt andet også kom omkring hans tur til Grønland og andre sjove fortællinger. Men nok om arbejdshistorierne. Lennart fortæller, at han glæder sig til sin pensionisttilværelse, men det er ikke, fordi han er træt af arbejdet.

 

- Det har været sjovt og spændende, men der er også nogle andre ting, der er sjove og spændende. Hvis nu jeg fortsætter med at arbejde, til jeg ikke kan mere, kan det være, at jeg ikke kan gøre det, jeg vil, eller ikke har samme lyst til det mere.

 

Han afslører så, at han faktisk har en lang liste af ting, som han kan tage sig til. Blandt andet at skrive bøger, tegne tegneserier, være besøgsven for Røde Kors og se at få gjort noget ved sit hus. Og det lyder langt fra, at den ekstra fritid bliver ensomt for ham.

 

- Specielt med mine børnebørn, er der ting, som jeg nu er klar til at kaste mig ud i. Og med dem jeg kender, hvor vi har talt om at lave noget en eller anden gang. Det kunne være at tage ud med en kutter og fiske, og så tage hjem og spise frokost bagefter. Det er tiden ikke for kort til længere, så det kan jeg godt bruge en formiddag på nu.

 

Han får også mere tid til at dyrke sine interesser såsom at spille guitar, som han i forvejen spiller Beatles, Rolling Stones, Kim Larsen og meget andet på.

 

Lennart takker af

Udover sin tale til afskedsseancen med kollegaerne, spørger vi ham, om han vil give sine kolleger et par ord med på vejen:

 

- Uanset hvem der har været her eller er kommet til, har sammenholdet, den indbyrdes tone, respekten for hinandens arbejde og familiefølelsen været gennemgående lige siden starten. Det er rigtig rart. Man kunne frygte, at det ville smuldre, når der kom mange nye kollegaer på én gang, men det gjorde det ikke. Tak til jer alle for det gode samarbejde og det gode humør hele vejen igennem.
 

… Og vi takker ham

Tillykke med din pension, Lennart! Vi håber, at du nyder den til fulde – og at vi får mange nye historier fra dig. Michael Søgaard Rasmussen giver også sin tak for de mange gode år, de har haft sammen i S&M:

 

- Lennart har altid været en yderst behagelig og dygtig kollega. Jeg har altid tillid til, at Lennart kan løse opgaver med sin store erfaring og sin pragmatiske og åbne tilgang til projekter og ikke mindst kunderne - Også de gange, hvor der opstår udfordringer. Vi har ændret os meget siden Lennart blev en del af holdet, og jeg håber, at han med stolthed kan se tilbage på sin medvirken til at Spangenberg & Madsen er den virksomhed, vi er i dag. Det er der i hvert fald god grund til at være stolt af. Tak Lennart for din tid hos os. På vegne af os alle, ønsker jeg dig alt godt i fremtiden, og vi ses.


Lennart Sørensen går på pension efter elleve gode år som rådgiver hos Spangenberg & Madsen. Tak for nu - vi glæder os til at høre dine nye historier.
Tilbage

Nyheder
News

Kolleganyt
Øget fokus på bæredygtighed
Kolleganyt
Tak for i år
Kolleganyt

Mere info

Bliv ringet op
Ring til os

Få nyhedsbrevet
Tilmeld dig vores nyhedsbrev her