Ring til os på43 44 60 00
 

Nyheder

Afleveringsforretning - 7.9.2020

22 boliger står nu klar til at huse københavnske hjemløse

For godt fire år siden blev de første streger slået til i alt 34 boliger og tre fælleshuse på tre adresser i København, de såkaldte robuste skæve boliger; et projekt som Boligforeningen 3B i KAB-fælleskabet har stablet på benene i samarbejde med Københavns Kommune. Det er boligerne på Hulgårdsvej og Oliefabriksvej vi nu har holdt afleveringsforretning for og de resterende boliger, på Kongelundsvej, forventes at stå klar til april 2021.

 

Et koncept, der avler fortsatte samarbejder

Spangenberg & Madsen vandt tilbage i 2016 totalrådgiveropgaven sammen med LETH & GORI arkitekter og konstruktionsingeniørerne fra Regnestuen, som vi udfører et tilsvarende projekt med i Egedal Kommune sammen med Boligforeningen 3B, nemlig små fleksible boliger, der udspringer af samme koncept som de robuste skæve boliger til hjemløse. Spangenberg & Madsen er ingeniørrådgiver og har projekteret de tekniske installationer på boligerne, der opføres af entreprenørfirmaet Egen Vinding & Datter.

 

Bæredygtige boliger i sunde, robuste materialer

Hjemløseboligerne er små og kvadratmeterprisen lav, og det har derfor krævet et skærpet fokus på arkitektur, installationer, materialer og byggeteknik at skabe robuste boliger med lang levetid og lavt vedligehold – uden at gå på kompromis med kvalitet og komfort. For at holde prisen lav, er en af vores løsninger, at temperaturen reguleres af en varmepumpe på værelset og en el-radiator på badeværelset, der opvarmer eller køler boligen og sørger for et sundt indeklima.

 

Der er valgt få, enkle og slidstærke materialer, der er med til at holde byggeomkostningerne nede og samtidig sikrer at boligerne kan tåle hyppig beboerudskiftning, mulig uhensigtsmæssig adfærd, og samtidig kræver et minimum af pleje og vedligehold. Husene er opført i træ, badeværelser er præfabrikerede kabiner, betongulve er overfladebehandlede og vedligeholdelsesfri, plader på indvendige vægge er ubehandlede og generelt er der tænkt i høj grad af bæredygtighed, robusthed og vedligeholdelsesfrihed.

 

Rådgivning på bred vifte af nybyggerier og renoveringer

Spangenberg & Madsen er teknologirådgiver og rådgiver om tekniske installationer, indeklima, brand og bæredygtighed på en lang række byggerier, herunder nybyggeri og renovering af blandt andet boliger, sundhedshuse, daginstitutioner, uddannelsesinstitutioner, kulturbyggerier, infrastruktur mv.
 

Læs mere om projektet her, eller se nærmere på nogle af vores andre rådgivningsopgaver.

 

 

Kontakt: Mark Askegren Anderson, tlf. 29 69 99 04.


22 robuste skæve boliger til hjemløse står nu klar til indflytning. Spangenberg & Madsen er ingeniørrådgiver på opførelsen af i alt 34 boliger til "skæve eksistenser" i København.
Tilbage

Nyheder
News

Kolleganyt
Øget fokus på bæredygtighed
Kolleganyt
Tak for i år
Kolleganyt

Mere info

Bliv ringet op
Ring til os

Få nyhedsbrevet
Tilmeld dig vores nyhedsbrev her