Ring til os på43 44 60 00
 

Nyheder

Lufthavnsbyggeri i Nuuk vundet - 12.2.2021

Ny international lufthavn godt på vej i Grønland

Grønlands Selvstyre, ved Kalaallit Airports International A/S, har iværksat etablering af en ny moderne lufthavn i Nuuk, der vil åbne mulighed for internationale flyvninger. Ved årsskiftet vandt MT Højgaard International i Grønland sammen med Zeso Architects og Spangenberg & Madsen Rådgivende Ingeniørfirma, totalentreprisen på opførelsen af tre af bygningerne i Nuuks kommende internationale lufthavn, nemlig en terminalbygning, en servicebygning og et flyveledertårn.


Arkitekturen afspejler den grønlandske natur

De tre nye bygninger udgør i alt 10.600 m2, og udføres som stålkonstruktioner beklædt med lette facader af glas og alu. Terminalbygningen vil fremstå med en facade, der i sin struktur og form vil afspejle den grønlandske natur og de omkringliggende fjelde.


Projekteringen er i gang

Hos Spangenberg & Madsen er vi glade for opgaven og allerede i fuld gang med projekteringen. Efter planen skal byggeriet starte 1. juli 2021 og flyveledertårnet skal afleveres i juni 2022, mens terminalbygningen og servicebygningen skal afleveres i juni 2023.

Spangenberg & Madsen er ingeniørrådgiver på projektet og varetager de tekniske installationer og brand.


Vil du vide mere?

Har du brug for yderligere informationer om Spangenberg & Madsens arbejde på lufthavnsbyggeriet eller kan vi hjælpe dig med andre spørgsmål eller projekter, er du meget velkommen til at kontakte afdelingsleder, Kenneth Søegaard på tlf. 29 69 99 17, projektleder Søren Søes på tlf. 51 94 08 19, eller vores hovednummer på tlf. 43 44 60 00.


Spangenberg & Madsen er med som ingeniørrådgiver ved opførelsen af tre nye bygninger til Nuuks nye internationale lufthavn. MT Højgaard International i Grønland varetager totalentreprisen, Zeso Architects er arkitekter. Visualisering af Zeso Architects.
Tilbage

Nyheder
News

Kolleganyt
Øget fokus på bæredygtighed
Kolleganyt
Tak for i år
Kolleganyt

Mere info

Bliv ringet op
Ring til os

Få nyhedsbrevet
Tilmeld dig vores nyhedsbrev her