Ring til os på43 44 60 00
 

Nyheder

S&M-kollegaer planter træer - 13.2.2023

Anderledes skovtur der gør en indsats for biodiversitet og CO2-fangst

Hos Spangenberg & Madsen har vi et ønske om at gøre bæredygtighed konkret – for vores kunder og samarbejdspartnere og internt i virksomheden.

 

Som et led i vores interne bæredygtighedsstrategi - og bare fordi det er hyggeligt - var vi forleden en flok kollegaer, der trak i varmt tøj og praktiske støvler og begav os ud i Vestskoven, hvor vi mødtes med Pernille Vesterløkke og Povl Markussen fra Albertslund Verdensmål Center. 

De driver en lokal NGO, som arbejder med en række indsatser, der bidrager til at børn og voksne kan få en mere bæredygtig hverdag ved at spare på vand og varme, sortere og genbruge og gøre en indsats for klima og biodiversitet.

 

En af indsatserne er et ambitiøst projekt, der netop skal bidrage til at løse biodiversitets- og klimakrisen.  

 

-  Vi har regnet på FN’s anbefalinger, og ud fra Albertslunds areal og godt 27.000 borgere, svarer det til at vi skulle plante hele fem millioner nye træer og buske, men det har vi slet ikke plads til her i byen. Derfor har vi valgt at gå med 10%, hvilket svarer til 500.000 – for selv det kræver en ekstraordinær indsats, fordi vi så skal udpege 7-8% af kommunens areal til træer. At finde plads til træer er svært i en by planlagt til mange forskellige formål, men vi er godt i gang, fortalte Povl Markussen, leder af Albertslund Verdensmål Center.

 

Et projekt i projektet er Alle Tiders Skov, en ny skov i skoven. På et areal tæt ved Herstedhøje planter Albertslund Verdensmål Center sammen med byens børn og voksne 5.600 nye træer og buske – og det var her vi S&M’ere så en mulighed for at bidrage.

 

Helt konkret – for vi gør det jo konkret! – tog vi på et par timer ”første spadestik” til 125 nye træer og 50 buske, fordelt på: 

 

30 stk. kristtorn

20 stk. alm. hvidtjørn

50 stk. avnbøg

75 stk. fuglekirsebær

 

Det var en dejlig eftermiddag i frisk vejr, mudder og solskin… Og vi vil varmt anbefale andre virksomheder, både i Albertslund og i vores nabokommuner, at gøre de mange skolebørn og borgere – og nu også S&M’erne – kunsten efter. Det er sjovt, lærerigt og overhovedet ikke svært.

 

Men de mener det, når de anbefaler gummistøvler!

 

 

Vil I også plante træer?

Vil I også plante træer, eller vil I vide mere om Albertslund Verdensmål Centret, og de andre grønne projekter, de har gang i, så tøv ikke med at kontakte Verdensmål Centret. De hjælper også med idéer til, hvordan man styrker biodiversiteten på private græsarealer. PernilleVesterløkke, biolog og projektleder, kan kontaktes på pernille@verdensmålcenter.dk

 

 

Har I brug for hjælp til bæredygtighed i byggeriet?

Har du en ambition om bæredygtighed i dit byggeri, så kan vi hos Spangenberg & Madsen hjælpe jer med at navigere i de nye bæredygtighedskrav, i harmoni med jeres behov, ønsker og økonomi. Kontakt os gerne for en snak om mulighederne på tlf. 43 44 60 00.

 

 


En flok kollegaer fra Spangenberg & Madsen planter træer med Albertslund Verdensmål Center, en indsats for biodiversitet og CO2-fangst. Fotos: Katrin Karbech Mouritsen
Tilbage

Nyheder
News

Kolleganyt
Øget fokus på bæredygtighed
Kolleganyt
Tak for i år
Kolleganyt

Mere info

Bliv ringet op
Ring til os

Få nyhedsbrevet
Tilmeld dig vores nyhedsbrev her