Give us a call+45 43 44 60 00
 

News in Danish

Currently this section is only available in Danish.

If you are interested in more information, please do not hesitate to contact us at +45 43 44 60 00 or email us at sogm@sogm.dk.

 

 

 

Kolleganyt - 30.8.2022

Erfaren ildsjæl på kabelteknik ny i folden hos landets ældste el-rådgiver

Det er os en fornøjelse at dele med vores kunder og samarbejdspartnere, at vi hos Spangenberg & Madsen har ansat Sven Tommy Salwin, der er en særdeles erfaren specialist i kabelteknik. 

 

Sven starter hos S&M 1. september og vil referere til Steen Beck Nielsen, der tidligere i år er indtrådt i en nyoprettet stilling som afdelingsleder for Infrastruktur & Industri hos Spangenberg & Madsen.

Afdelingen består indtil videre af 12 dedikerede og specialiserede el-ingeniører og andre tekniker, der arbejder tværregionalt og løser opgaver i hele landet.

 

  -  Sven var egentligt gået på pension, men han har mere at give, og det ligger ham på sinde at viderebringe sin viden til yngre generationer, en viden som kun ganske få andre besidder på samme niveau – og på et tidspunkt talte vi om, at det ville være alletiders, hvis det var muligt for ham at bistå os med den viden i forhold til kunder og de yngre kræfter i S&M, og det bliver nu en realitet, hvor Sven har takket ja til at blive en del af S&M, og det er jeg virkelig glad for, fortæller Steen Beck Nielsen.

 

 

50 års erfaring indenfor kabelanlæg i dansk elforsyning møder landets ældste el-ingeniørvirksomhed

Da Spangenberg & Madsen Rådgivende Ingeniørfirma A/S blev grundlagt i 1905, var det med el-anlæg som speciale og i mange år var Spangenberg & Madsen meget aktiv indenfor elforsyning i Danmark og i Grønland.

 

Etablering af afdelingen for Infrastruktur & Industri bunder blandt andet i et forretningsmæssigt ønske om at genskabe et professionelt grundlag for igen at være en aktiv spiller i elforsyningsområdet.

 

  -  At vi tidligere på året var så heldige at få Steen med ombord og nu også lander den her aftale med en kæmpe kapacitet som Sven, er jeg bare rigtigt glad for, da det længe har ligget os på sinde, at Spangenberg & Madsen skal deltage mere aktivt og være med til at styrke elforsyningen og bidrage til den grønne omstilling i Danmark. Så vi er glade for, at Sven valgte at takke ja til at være en del af vores spændende team, og glæder os over, at vi kan være med til at sikre overlevering af vigtig viden og bidrage til udviklingen af fremtidens elforsyning, fortæller Michael Søgaard Rasmussen, adm. direktør i Spangenberg & Madsen.

 

Sven er både elektriker med svendebrev og uddannet stærkstrømsingeniør. Han har i mere end 50 år beskæftiget sig med design, projektering, udbud, etablering og drift og vedligeholdelse af elforsyningsanlæg på alle spændingsniveauer fra 0,4 kV til 500 kV - Dette både for HVAC og HVDC. Projekterne har været med fokus på udvikling og optimering af såvel processer som tekniske løsninger for udbygning af elforsyningsanlæg, hvor tilpasning til det fremtidige behov for elforsyning og forsyningssikkerhed i de forskellige områder i Danmark, har været en vigtig del af opgaverne.


 

Vigtig viden om ældre kabelteknik, der udgør en væsentlig del af elforsyningen, må ikke gå tabt

Sven har indgående kendskab til og vigtig viden om oliepapirkabler, der er en ældre kabelteknik, som stadig udgør en væsentlig del af rygraden i dansk elforsyning i flere byer, herunder København. Der er stadig mange vigtige forsyningskabler, som stadig er de gamle oliepapirkabler – og da, der vil gå en årrække inden nye kabler kan udfase de eksisterende, er det vigtigt at opretholde specialistviden om oliepapirkablerne en del år endnu, indtil den nye generation af forsyningskabler har overtaget elforsyningen. Det er sårbart, at kun ganske få el-teknikere rent faktisk besidder viden om disse oliepapirkabler.

 

  -  Det er med ærekærhed og respekt for fagligheden, at jeg har takket ja til S&M. Jeg kender Spangenberg & Madsen som en dynamisk virksomhed med et spændende DNA og med en god lang historie bag sig. Jeg finder det særligt positivt, at firmaet er fulgt med tiden og konstant er med fremme, og både føler sig forpligtet til og har ambitioner om at bidrage til den grønne omstilling, samtidig med, at der er en god kultur med høj trivsel og arbejdsglæde, fortæller Sven.

 

Og Sven uddyber:

 

  -  Jeg synes, det er skønt at blive ansat i en mindre virksomhed, hvor jeg kan kombinere min faglighed som el-mand med mulighed for kundekontakt, som betyder meget for mig. Det er kundens behov, der er i centrum, og jeg ser frem til at hjælpe med at finde den for kunden mest optimale løsning - Det er netop dialogen med kunden, der giver indsigten i kundens behov. Og så betyder det meget for mig, at vi som virksomhed og i samfundet generelt drager nytte af ældre tilgange og sikrer, at vi indarbejder og viderebringer det fine ved de gamle metoder og forædler det ind i nye, fremtidige teknologier. Derfor ligger det mig også på sinde, at dele min viden med andre yngre kollegaer

 

Varmt velkommen til Sven. Vi glæder os til samarbejdet.

 

 

Har du brug for rådgivning om kabler?
Har du udfordringer eller ønsker en faglig drøftelse vedrørende kabler, er du meget velkommen til at kontakte Sven Salwin på tlf. 29 69 99 35. Og har du brug for en snak om andre emner indenfor afdelingen for Infrastruktur & Industri, er det Steen Beck Nielsen, du kan ringe til, på tlf. 29 69 99 11.

 

 

Vil du også være en del af S&M?
I vores jobunivers her kan du læse mere om det at arbejde hos S&M, der på femte år er certificeret som en god arbejdsplads af organisationen Great Place to Work. Under ledige stillinger, kan du se hvilke jobs vi lige nu søger nye kollegaer til, og du er også velkommen til at benytte dig af muligheden for at sende en ”uopfordret ansøgning” her.

 

 

Kontaktperson: Steen Beck Nielsen, tlf. 29 69 99 11


Sven Salwin, der har 50 års erfaring med kabelteknik i den danske elforsyning, afbryder nu pensionisttilværelsen for at starte som seniorrådgiver hos Spangenberg & Madsen. Foto: K. Mouritsen, Spangenberg & Madsen.
Tilbage

Nyheder
News