Ring til os på43 44 60 00
 

Nyheder

LAR: Skybrudssikring i ZOO - 29.3.2019

S&M står bag multifunktionel ombygning ved pandaanlægget

Alt i mens vi venter på de berømte kinesiske pandaers ankomst, er en del af Zoologisk Have i København midlertidigt omdannet til byggeplads, hvor der arbejdes på højtryk med anlæg af den multifunktionelle Verdenspladsen, bambuskøleren til pandaernes mad og en fin butik til salg af pandavarer. Spangenberg & Madsen er ingeniørrådgiver på projektet og har blandt andet projekteret VVS, ventilation, kloak, LAR, køl og el på alle tre dele, der opføres i tilknytning til selve pandahuset.

 

Verdenspladsen tilgodeser ZOO, havens gæster og miljøet

Verdenspladsen er udformet med et amfiteater i den ene ende og en lukket faskine i den anden ende, der tilsammen kan holde på 240 m3 vand, der sammen med regnvand fra et større areal af ZOO opsamles og pumpes op i ZOO’s rensningsanlæg, hvorfra det genbruges til søer og anlæg i haven.

 

Ved ekstrem nedbør vil regnvandet fylde amfiteatret, der derved kortvarigt fungerer som forsinkelsesbassin, således at kloaknettet skånes for presset ved de enorme vandmængder:
 

- Så samtidig med at vi holder vandet væk fra kloakken og mindsker risikoen for oversvømmelser, reducerer ZOO deres vandforbrug. Løsningen forener funktion og arkitektur på bedste vis til gavn for Frederiksberg, ZOO og miljøet, siger Mark Askegren Anderson.

 

Multifunktionel plads beskytter mod oversvømmelser

Til dagligt vil pladsen blive brugt som forsamlingsplads og til ar­rangementer såsom julemarked, hvor boderne kan trække strøm og vand fra de centralt placerede bænke, der er projekteret særligt til formålet. En smart løsning til skjulte installationer og praktisk afledning af vand.

 

- Det er ret genialt, at man kan få et byrum med mange funktioner. Når det er tørt, kan pladsen bruges til et væld af forskellige aktiviteter. Når det regner, kan den beskytte mod oversvømmelser. Ja, faktisk er det sådan, at Verdenspladsen sammen med graven i elefantanlægget kan tage regnvandet fra op imod 5.000 m2 i den mest ekstreme situation, som er det, vi kalder en 100-års hændelse, siger Mark Askegren Anderson.

 

Projektet er støttet af Frederiksberg Forsyning, som led i kommunens skybrudssikringsplan.

 

Øvrige parter

Bygherre: Københavns ZOO

Ingeniør: Spangenberg & Madsen

Arkitekt: BIG

Entreprenører: NCC, C5 og Hedeselskabet

 

Kan vi hjælpe med dit næste projekt?

Overvejer du om du har brug for en teknisk rådgiver til et igangværende eller kommende projekt, så er du meget velkommen til at ringe til os på tlf. 43 44 60 00 og drøfte mulighederne. Spangenberg & Madsen er et af landets ældste rådgivende ingeniørfirmaer og tilbyder kompetent, holistisk ingeniørrådgivning indenfor el, vvs, ventilation, indeklima, energi, brand og sikring – rådgivning i harmoni.

 

Se et lille udpluk af vores mange referencer her.

Læs mere om ZOO-projektet her.

 

 

Kontaktperson: Mark Askegren Anderson, tlf. 29 69 99 04.


Byggeplads: Verdenspladsen, pandabutikken og bambuskøleren er ved at tage form i Københavns ZOO, hvor pandaerne flytter ind i april 2019. Spangenberg & Madsen er ingeniørrådgiver bag. Foto: Spangenberg & Madsen.
Tilbage

Nyheder
News

Kolleganyt
Øget fokus på bæredygtighed
Kolleganyt
Tak for i år
Kolleganyt

Mere info

Bliv ringet op
Ring til os

Få nyhedsbrevet
Tilmeld dig vores nyhedsbrev her