Ring til os på43 44 60 00
 

Nyheder

ZOOLAB indviet - 30.6.2020

Nyt anmelderrost formidlingshus klart til Zoologisk Haves gæster

I dag indviede Zoologisk Have officielt det nye ZOOLAB, der er havens nye smukke læringshus, tegnet af arkitekt Claus Pryds og MP Arkitekter, projekteret af ingeniørrådgivere fra Regnestuen og Spangenberg & Madsen og opført af entreprenøren, Fryd.

Havens kommende besøgende kan glæde sig til at opleve ZOOLABS moderne læringsunivers i et smukt hus, opført i naturlige materialer. Installationsmæssigt er der gjort meget ud af skabe et godt indeklima i huset, uden at kompromittere den fine arkitektoniske linje. Derfor er installationerne skjulte og elegant integreret i vægge og lofter.

 

Tæt løbende samarbejde mellem arkitekter og rådgiverne

Indvielsen foregik ved en ceremoni, med behørig afstand gæsterne i mellem, hvor Zoologisk Haves administrerende direktør, Jørgen Nielsen, holdt en indledende tale, efterfulgt af Jens Kann-Rasmussen, bestyrelsesformand i Villum Fonden, der blandt andet talte om ovenlysvinduer, indeklima, teknik og læring som baggrund for fondens donation til det nye læringshus.

 

Herefter fortalte Claus Pryds om sine visioner med huset og glæden over de flotte anmeldelser byggeriet har fået i Politiken og Berlingske. Han lagde derudover vægt på, at huset er blevet til i et nært og løbende samarbejde med ZOO og det samlede rådgiverteam, der alle med hver deres speciale har været med til at skabe et vellykket, smukt læringshus i børnehøjde. Og netop denne måde at samarbejde med rådgiverne om byggeriet på løbende - fra de indledende tanker og streger over konstruktioner og tekniske installationer - er læring som Claus Pryds vil tage med sig ind i kommende projekter.

 

Guldsaks, røde bånd og hvæsende kakerlakker

Frederiksbergs Borgmester Simon Aggesen holdt ligeledes en tale og sammen med Jørgen Nielsen klippede han derefter det fine røde bånd. Herefter var der rundvisning i hold, hvor der blandt andet var mulighed for at afprøve de forskellige læringsstationer, og se meget nærmere på månedens insekt, hvæsende kakerlakker, og bladskæremyrerne, der er fastboende insekter i ZOOLAB. Temaet vil blive skiftet ud på månedsbasis, henover året, så andre insekter vil få plads i ZOOLAB, så havens små og store gæster vi fremover vil få mulighed for at se, røre og lære om et bredt udsnit af insekter.

 

Huset er blevet til på baggrund af generøse donationer fra Villum Fonden og Knud Højgaards Fond.

 

ZOOLAB er nu åbent for havens gæster alle dage i åbningstiden.

 

 

Læs mere om byggeriet her og se billeder fra byggeprocessen.

 

 

Fem stjerner i Berlingske, 30. juni 2020

 

Fem hjerter i Politiken, 19. juni 2020 (kræver abbonnement)

 


Frederikbergs Borgmester, Simon Aggesen, og administrerende direktør i Zoologisk Have, Jørgen Nielsen, indvier det nye formidlingshus, ZOOLAB. Foto: Frank Rønsholt.
Tilbage

Nyheder
News

Kolleganyt
Øget fokus på bæredygtighed
Kolleganyt
Tak for i år
Kolleganyt

Mere info

Bliv ringet op
Ring til os

Få nyhedsbrevet
Tilmeld dig vores nyhedsbrev her