Ring til os på43 44 60 00
 

Nyheder

Årets Sundhedsbyggeri 2022 - 16.9.2022

Det nye retspsykiatriske center Sct. Hans er kåret som Årets Sundhedsbyggeri

Fem byggerier var nomineret, da Nohrcon for femte år i træk satte fokus på gode sundhedsbyggerier i Danmark og inviterede til offentlig afstemning om kåringen som Årets sundhedsbyggeri 2022. I år stod kampen mellem Hornbækhave Plejecenter, hospitalsbyggerierne DNV-Gødstrup, Kvinde-Barn-Center og Akutmodtagelse på Herlev Hospital, Steno Diabetes Center Copenhagen og Nyt Retspsykiatrisk Center Sct. Hans i Roskilde. 

Diplom, Årets Sundhedsbyggeri 2022

 

Og vinderen blev Nyt Retspsykiatrisk Center Sct. Hans, der høstede flest stemmer i afstemningen, der sluttede 8. september.

 

 -  Sikken fin anerkendelse af, at det er lykkedes at udmønte vores fælles visioner om en human, helende og alligevel topsikret forvaring af psykiatriske patienter, med tryghed for personalet og pårørende og det omkringliggende samfund. Jeg har været involveret i projektet siden den spæde start og må bare sige, at det har været båret frem med et stort ønske om fremdrift og fælles fodslag om visionerne på tværs af bygherre og alle involverede parter. Det er på alle måder et virkelig fint projekt, som jeg er stolt af, at Spangenberg & Madsen har været med til at gøre til virkelighed. Tak til bygherre, tak til teamet – og tillykke til brugerne med det vellykkede hus.

 

Således udtaler adm. direktør hos Spangenberg & Madsen, Michael Søgaard Rasmussen, der har været en del af projektet siden opgaven blev vundet.

 

 

Begrundelserne for nomineringen og kåringen som årets sundhedsbyggeri

Fagjuryen bag nomineringen har blandt andet udtalt om det nye retspsykiatriske center:

 

"Et meget imødekommende projekt udført med stor indlevelse i de særlige patienters behov. Med få virkemidler er der opnået en god harmoni - et byggeri i balance med omgivelserne."
 

“Viser stor forståelse for brugerne af byggeriet. Positivt med den tætte kontakt til naturen overalt i byggeriet. Fin udnyttelse af dagslyset. Godt materialevalg. Sikkert og overskueligt fælles gårdrum.”


“Projektet har formået at løse udfordringerne med at skabe rummelige uderum, der samtidig opfylder de nødvendige krav om sikker afskærmning. Et smukt byggeri, som har taget funktionskravene alvorligt, men også anvendt dem til at skabe nye muligheder.”

 

 

Og i den offentlige afstemning lyder et udpluk af begrundelserne:

 

“Et på samme tid følsomt og enkelt stykke sundhedsarkitektur, der skaber en rolig ramme for psykiatrisk behandling.”

 

”Det inddrager naturen på allerfineste vis i en ellers lukket og sikret institution.”

 

”Der er de bedste rammer for at give de urolige sind mulighed for at hele.”

 

”Byggeriet er et fremragende eksempel på retsbyggeri med et smukt og humant udtryk.”

 

”Det er lykkedes at lave et lukket psykiatricenter uden noget, der minder om en Berlinmur.”

 

”Det er det mest poetiske projekt og formidabelt løst ift. funktionens ellers begrænsende rammer.”

 

”Smukt og helende for de syge patienter. Højteknologisk, og nærmest usynlig sikring – ligner et lækkert hotel.”

 

”Det her projekt er lykkedes med at skabe noget smukt og funktionelt med fokus på de liv, som leves her. Arbejdsliv, som er trygge og givende, patientliv, som er helende og værdige. Noget vi som samfund kan være stolte af. Det er med til at gøre os til et klogt samfund, når vi lader vores kreativitet og tekniske snilde udfordre af de benspænd, som et psykiatrisk hospital stiller.”

 

”Gode forhold giver bedre psykiatri.”

 

 

Resultatet af fælles ambitioner og et godt samspil med bygherre og brugerne

Spangenberg & Madsen har som en del af Team KHR varetaget ingeniørrådgivning for brand, sikring, bygningsautomatik og IT på det nye retspsykiatriske center Sct. Hans, en opgave Spangenberg & Madsen vandt sammen med KHR Arkitekter, Rubow Arkitekter, Opland og Oluf Jørgensen for næsten 10 år siden.

 

-  Vi har været rigtigt glade for samarbejdet med bygherre og brugerne - og jeg vil faktisk rigtigt gerne rose bygherre og brugerne for at være meget involveret og engageret i byggefasen, hvor alle har lænet sig ind i projektet med god energi, har Michael Søgaard Rasmussen tidligere udtalt.

 

Du kan læse mere om projektet og S&Ms rolle her. (klik på pdf'en)

 

 

Kontaktperson: Michael Søgaard Rasmussen, tlf. 43 44 60 00


Udsigten - det ny retspykiatriske center Sct. Hans i Roskilde, er kåret som Årets Sundhedsbyggeri 2022. Spangenberg & Madsen er en del af teamet bag byggeriet. Foto fra receptionen.
Tilbage

Nyheder
News

Kolleganyt
Øget fokus på bæredygtighed
Kolleganyt
Tak for i år
Kolleganyt

Mere info

Bliv ringet op
Ring til os

Få nyhedsbrevet
Tilmeld dig vores nyhedsbrev her