Ring til os på43 44 60 00
 

Nyheder

Bygherrerådgivning - 8.8.2023

Nybyggeri og renovering til DTU SPACE, Institut for rumforskning og rumteknologi

Med afsæt i DTU’s strategi om ”at tilvejebringe et excellent forsknings- og undervisningsmiljø i 3. kvadrant” og på baggrund af plads- og laboratoriekapacitetsmangel, har Spangenberg & Madsen, under rammeaftale om bygherrerådgivning, bistået DTU Space - Institut for Rumforskning og Rumteknologi - på Danmarks Tekniske Universitet med at kortlægge de eksisterende bygningers installationer og de brand- og miljømæssige forhold i forhold til de fremtidige funktioner. Bygherrerådgiverteamet har sammen med bygherre og projektets mange interessenter udarbejdet et idéoplæg vedrørende de kommende faciliteter.

 

  -  At samarbejde med højt specialiserede forskere og matche deres behov til de bygninger, de skal arbejde i fremover, har været fagligt interessant og den her type byggeri er unikt i Danmark, så det gør det jo ekstra spændende for mig at arbejde med som ingeniør, fortæller Mark Askegren Anderson, der er chefrådgiver hos Spangenberg & Madsen Rådgivende Ingeniørfirma A/S

 

Optimale rammer skal blive til i en smidig proces

Kortlægningen har blandt andet medført en beslutning om at opføre en ny 6.500 m2 laboratorietung bygning, B330, der primært vil bestå af iso-klassificerede, vibrations- eller strålingssikre laboratorier, undervisningsfaciliteter og kontorer, samt en miljø- og energimæssig totalrenovering af de eksisterende bygninger, der er fra 1960’erne og 2012.

 

Ideoplægget indeholder også en rokadeplan, der skal sikre at tilblivelsen af den nye bygning og efterfølgende renovering foregår i en smidig proces, der muliggør en fortsat drift af nogle af instituttets aktiviteter, mens arbejdet pågår.

 

  -  Udover at vi selvfølgelig har fokus på at skabe de optimale rammer for DTU’s aktiviteter, så har vi også haft stort fokus på at gøre processen så smidig som mulig. Selvfølgelig vil arbejdet påvirke instituttets brugere, men vi har sammen med DTU lagt en god plan for byggeriet og renoveringen, så brugerne stadig kan opretholde en del af hverdagens aktiviteter på instituttet, fortæller Mark Askegren Anderson. 

 

Spangenberg & Madsen varetager blandt andet rådgivningen i forbindelse med tilslutning af den nye bygning til DTU´s interne forsyningsnetværk og byggemodning af grunden inden projektopstart. Det omfatter blandt andet omlægning af 10kV Radius forsyningsledning og etablering af 6.000 liters nitrogenbeholder til eksperimentel nedkøling af satellitter, inden opsendelse i rummet. I rollen som DTU’s commissioning-ressource bistår Spangenberg & Madsen med udarbejdelse af krav til commissioning og løbende opfølgning, og varetager også koordineringen mellem projektet, teamet og DTU CAS’ drift og formidler deres bygherreleverancer ind i projektet.

FAKTA

 

Periode

2023-2027

 

Omfang

6.500 m2 nybyggeri

12.000 m2 ombygning

 

Anlægssum

300 mio.

 

Bygherre

DTU - Technical University of Denmark

 

Arkitekter

ERIK Arkitekter

Schønherr (landskab)

3D byggeri (BIM)

 

Ingeniører

Spangenberg & Madsen A/S

FK Byggestyring (økonomi)

 

Bæredygtighedscertificering - DGNB Guld

Den nye bygning skal opføres til DGNB-guld certificering, hvilket naturligvis stiller særlige krav til udbudsmaterialet. Spangenberg & Madsen har som DGNB-konsulenter også deltaget i udarbejdelse

af udbudskravene og har i den forbindelse også inddraget den viden, der er oparbejdet vedrørende energibesparelser i laboratorier på DTU’s Nanolab projekt.

 

Opførelsen af den nye bygning, B330 DTU Space, er i igangsat i foråret, mens ombygning og renovering af B327, B328 og B348 forventes igangsat i 2027 og 2028.

 

 

Spangenberg & Madsens rolle

S&Ms rolle på projektet omfatter bygherrerådgivning inden for tekniske installationer i ny og gamle bygninger, laboratorier, driftsinvolvering, brand, commissioning, nitrogenforsyning og regler, og læringsmiljøer.

 

Yderligere oplysninger får ved henvendelse til Mark Askegren Anderson, tlf. 29 69 99 04

 

 

Referenceark for DTU Space og øvrige uddannelsesreferencer finder du her: https://www.sogm.dk/referencer_uddannelse

Se også de øvrige referencekategorier i menuen til venstre på referencesiden.

                                      

 


DTU Space, Institut for rumforskning og rumteknologi, udvider og forbedrer sine faciliteter i perioden 2023-2028. Spangenberg & Madsen er er del af bygherrerådgiverteamet bag projektet. Foto: ESA - A. Mogensen.
Tilbage

Nyheder
News

Kolleganyt
Øget fokus på bæredygtighed
Kolleganyt
Tak for i år
Kolleganyt

Mere info

Bliv ringet op
Ring til os

Få nyhedsbrevet
Tilmeld dig vores nyhedsbrev her