Katrinebjergskolen i Aarhus: Udbygning og modernisering
Skolen udbygges med 3.426 kvm nybyggeri, og 2.600 kvm renoveres. Skolen moderniseres generelt med hensyn til rumlig organisering af læringsrum og opdateres byggeteknisk således, at skolen efterfølgende lever op til moderne krav til såvel pædagogik og indlæring samt til energi og indeklima.

Katrinebjergskolen i Aarhus Kommune er en mellemstor folkeskole beliggende i det nordlige Aarhus. Skolen udbygges med 3.426 kvm nybyggeri, og 2.600 kvm renoveres. Skolen moderniseres generelt med hensyn til rumlig organisering af læringsrum og opdateres byggeteknisk således, at skolen efterfølgende lever op til moderne krav til såvel pædagogik og indlæring samt til energi og indeklima.
Rammer skal leve op til moderne læringsstile
Katrinebjergskolen er en visionær skole indenfor pædagogik og didaktik –skolen er et foregangseksempel for Nest-principperne og læringsstile, som favner alle ligeværdigt. Men skolens nuværende rammer er til en vis udstrækning begyndt at modarbejde skolens visioner, hvortil skolens bygninger fra 1952-1957 skal gennemgå en udbygning og modernisering. Totalrådgivningen omfatter således både en modernisering af de eksisterende rammer samt en større udbygning, så skolen i fremtiden får den bedst mulige ramme omkring hverdagen for børn, unge, personale, SFO, UngiAarhusog fritidsbrugere.
Helhedsplan
Indledende processer med idégenerering, skitsering og dialog med bygherre og brugere er iværksat og skal i en iterativ proces føre til udarbejdelsen af en helhedsplan for skolen med fokus på tre væsentlige succeskriterier: Godt indeklima, læringsmiljø, bygbarhed.
Den frivillige bæredygtighedsklasse
Med afsæt i kravene i 'Den Frivillige Bæredygtighedsklasse' er der udvalgt løsninger til de rette faser , og hvor Spangenberg & Madsen har udført tilhørende klimaberegning (LCA) og LCC-beregninger for hver løsningsforslag. Derudover har indeklimasimuleringer og dagslysanalyser, bidraget til det gode indeklima.
Udførelse af projekt på en skole i drift
Modernisering og udbygning af Katrinebjergskolen sker i interaktion med børn og voksne på en skole i drift hele vejen igennem forløbet, hvortil der er tilrettelagt en brugerproces, hvor der indhentes input ved at invitere alle børn og voksne ind i maskinrummet fra processens start. Disse input bruges til udarbejdelse af forskellige muligheder for helhedsplaner og sammenhænge til drøftelse i projektgruppen, hvortil Spangenberg & Madsen bidrager med rådgivning inden for indeklima, dagslys, energi og tekniske løsninger.
Bygbarhed i fokus
Den udarbejdede helhedsplan danner udgangspunkt for dispositionsforslag, som udbydes i tidlig entreprenørinddragelse med henblik på udbud i hovedentreprise (iht. APP Projektudvikling). Ved tidlig entreprenørinddragelse sikres at problematikker og løsninger afdækkes og konkretiseres i løbet af projekteringsfasen. Til sikring af den størst mulige dybde og tværfaglige granskning etableres fagteams om centrale fagområder, hvori Spangenberg & Madsen har ansvaret for teknikfag.
Kontakt os endelig

