Ring til os på43 44 60 00
 

Historien om S&M

Efter bestået eksamen i ingeniørfaget ved den Polytekniske Læreanstalt i København og en alsidig videreuddannelse, startede civilingeniør J. P. Spangenberg i en alder af 35 år, som en af de første her i landet sin egen rådgivende ingeniørvirksomhed den 1. april 1905.

I 1935 blev maskiningeniør P. E. Madsen, der med et enkelt års afbrydelse havde været ansat i virksomheden siden 1908, optaget i firmaet.

Med udgangen af 1939 trak ingeniør Spangenberg sig ud af virksomheden, der herefter under navnet Spangenberg & Madsen videreførtes af ingeniør P.E. Madsen og elektroingeniør P. A. Orbæk, der blev ansat i firmaet i 1936.

Efter ingeniør P. E. Madsens død i 1956 blev virksomheden drevet som personligt firma af ingeniør P. A. Orbæk, der i 1966 omdannede firmaet til interessentselskab med maskiningeniør H. J. Møller og elektroingeniør E. Holm som partnere.

I 1971 trak ingeniør Møller sig ud af interessentselskabet, der herefter videreførtes som a metá-forretning af ingeniør Orbæk og ingeniør Holm, og året efter omdannedes til aktieselskab med indehaverne som aktionærer.

Ved ingeniør P.A. Orbæks tilbagetræden i 1976 efter 40 års virke i firmaet, blev maskiningeniør H. Meyer og elektroingeniør H.E. Sonne optaget som aktionærer og medindehavere.

I 1981 indtrådte elektroingeniør F. Andersen, der blev ansat i 1968, som medaktionær i selskabet. I 1983 trådte E. Holm ud af selskabet og F. Andersen overtog hans aktier.

I
året 1989 trådte H. Meyer ud af selskabet, hvorefter H. E. Sonne og F. Andersen drev selskabet videre som ligeværdige partnere. I 1993 overtog F. Andersen alle aktierne fra H.E. Sonne og var således eneindehaver af Spangenberg & Madsen frem til 2007, hvor F. Andersen indleder et generationsskifte i virksomheden med elektroingeniørerne P.A. Brorsbøl og M. Rasmussen.

Nyheder
News

Bygherrerådgivning
Great Place to Work
Nominering
DGNB Guld fejring
Kolleganyt

Mere info

Bliv ringet op
Ring til os
Få nyhedsbrevet
Tilmeld dig vores nyhedsbrev her